Brandstofbesparing met Eco Hard sandwichpanelen!

Wat veel carrosseriebouwers nog niet weten, is dat Pas Panelen tegenwoordig een duurzamer en lichter alternatief voor plywood panelen heeft: Eco Hard sandwichpanelen. Lees hier hoe dit u brandstofbesparing oplevert.

De carrosseriebouw is een conservatieve wereld. Logisch, want degelijkheid en veiligheid zijn misschien wel de belangrijkste waarden bij het bouwen van een trailer. Al jaren wordt het overgrote deel van de nieuwe trailers gebouwd met plywood panelen. Wat veel carrosseriebouwers nog niet weten, is dat Pas Panelen tegenwoordig een duurzamer en lichter alternatief voor plywood panelen heeft: Eco Hard sandwichpanelen. Hiermee realiseert u een serieuze brandstofbesparing voor uw klanten zonder grote concessies te doen aan de sterkte van de opbouw.

Eco Hard Milieuvriendelijk alternatief plywood

De binnenkant van de Eco Hard sandwichpanelen is niet alleen letterlijk groen van kleur. Het harde groene schuim is ook figuurlijk groen, want het is gemaakt van gerecyclede onbruikbare frisdrankflessen. Bovendien zijn Eco Hard sandwichpanelen lichter dan de traditionele plywood panelen. De brandstofbesparing die carrosseriebouwers voor hun klanten realiseren met Eco Hard sandwichpanelen heeft niet alleen een gunstig effect op de kosten. Beperking van het brandstofgebruik heeft natuurlijk ook een positieve impact op het milieu. Win-win dus.

Rekenvoorbeeld besparing

Hoeveel winst het gebruik van de Eco Hard panelen precies oplevert ten opzichte van plywood panelen verschilt per situatie. Als voorbeeld rekenen we aan een opbouw met 50 m2 panelen. Uitgaand van 20 mm dik kernmateriaal gaat er 1 m3 kernmateriaal in de totale opbouw. Plywood kent een densiteit van 650 kg/m3, Eco Hard een densiteit van 250 kg/m3. Dit betekent een gewichtsbesparing voor de totale opbouw met Eco Hard sandwichpanelen van 400 kg. Een transporteur kan dus met dezelfde hoeveelheid brandstof 400 kg extra lading vervoeren óf de brandstof besparen die nodig is om 400 kg lading van A naar B te brengen. Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) toonde in 2008 al in wetenschappelijk onderzoek aan dat 100 kg gewichtsbesparing tot 0,5 liter brandstofbesparing per 100 km kan opleveren.

Terugverdientijd Eco Hard sandwichpanelen

De aanschafkosten van de Eco Hard sandwichpanelen liggen een fractie hoger dan die van plywood panelen. Door de brandstofbesparing is die extra investering in de meeste gevallen al binnen een jaar terugverdiend. Hiermee is het niet alleen een rendabele investering, maar bovendien erg goed voor het milieu! Pas Panelen maakt veel soorten sandwichpanelen, bekijk onze producten.