Customized CNC-frees optimaliseert nabewerking Pas Panelen

Het nabewerken van sandwichpanelen is arbeidsintensief en foutgevoelig werk. Omdat we continu streven naar het optimaliseren van de kwaliteit van onze producten, hebben we geïnvesteerd in een nieuwe, op maat gemaakte CNC-frees.

Het nabewerken van sandwichpanelen is arbeidsintensief en foutgevoelig werk. Een afwijking van een paar millimeter kan grote impact hebben op de eindproducten die onze klanten maken. Daarom besteden we al jaren veel tijd en energie aan dit onderdeel van het productieproces. Omdat we continu streven naar het optimaliseren van de kwaliteit van onze producten, hebben we geïnvesteerd in een nieuwe, op maat gemaakte CNC-frees.

Keuze voor de SCM Accord 40 FXM CNC-frees

De zoektocht naar de ideale CNC-frees voor Pas Panelen startte meer dan een jaar geleden. Na uitvoerig en intensief marktonderzoek, maakten directeuren Aron Gorissen en Jonathan Schuilenburg de keuze voor een gerenommeerde leverancier, het Italiaanse bedrijf SCM. Vele gesprekken en bezoeken aan de fabriek verder was het begin augustus eindelijk zo ver. De komst van de SCM Accord 40 FXM, een CNC-bewerkingscentrum waarmee we sandwichpanelen met chirurgische precizie kunnen boren, frezen en zagen. In de productiehal zijn de nodige aanpassingen gedaan om ruimte te creëren voor de kolossale machine. We kunnen hierop panelen van wel 15 bij 3.30 meter bewerken. Ook hebben we een geavanceerd afzuigingssysteem gebouwd waarin we stof en afval van de CNC-frees direct opvangen.

Verbeterde nabewerking en kostenbesparing

De komst van de CNC-frees versnelt en verbetert niet alleen de nabewerking aan de kant van Pas Panelen. Hij biedt ook veel voordelen voor onze klanten. Door deuren, ramen en uitsparingen direct in onze productiehal uit de panelen te zagen of frezen, vereenvoudigen we namelijk het assemblageproces dat nog moet plaatsvinden bij de klant. Dat leidt tot kortere doorlooptijden en lagere kosten. Heeft u in uw productie- of assemblageproces een uitdaging waar onze CNC-frees uitkomst bij kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail. Liever een keer langskomen om met eigen ogen te zien wat er allemaal mogelijk is? Dat kan natuurlijk ook. Accountmanager Corné Kortlever ontvangt u graag in Stolwijk voor een uitgebreide demonstratie!