Maak kennis met onze nieuwe medewerker: The Schott & Meissner Double Belt Press

Pas Panelen, een van de Nederlandse marktleiders in de productie van op maat gemaakte sandwichpanelen, heeft een indrukwekkende nieuwe machine aangeschaft: De Schott & Meissner Double Belt Press.

Pas Panelen is één van de Nederlandse marktleiders in de productie van op maat gemaakte sandwichpanelen. Onlangs heeft het bedrijf een indrukwekkende nieuwe machine aangeschaft: De Schott & Meissner Double Belt Press. Met deze machine verhoogt Pas Panelen haar productiecapaciteit drastisch. De Double Belt Press – Type Thermofix® TFO is de nieuwe werknemer die nooit ziek is, 24 uur per dag werkt en bovendien een tempo haalt dat veel hoger ligt dan dat van welke collega dan ook.

Pas Panelen werd opgericht in 1996. In 2017 namen de huidige eigenaren het bedrijf over. Sindsdien heeft Pas Panelen een enorme groei doorgemaakt. De sandwichpanelen van Pas Panelen worden tegenwoordig niet alleen gebruikt voor de bouw van vrachtwagencarrosserieën. Ook in de modulaire bouw, chemische industrie en tiny houses maakt men gebruik van deze producten.

Schott & Meissner

Schott & Meissner Maschinen- und Anlagenbau GmbH, een familiebedrijf opgericht in 1986, is een van de marktleiders op het gebied van bandpersen en apparatuur voor warmtebehandeling voor de non-woven-industrie. De Double Belt Presses Thermofix® zijn verkrijgbaar in een elektrische of olieverwarmde uitvoering. De machines kunnen worden gebruikt voor het lamineren en consolideren van textiel voor verschillende toepassingen. Het is mogelijk om beide types te testen bij Schott & Meissner in Duitsland.

Op weg naar een 100% recyclebaar sandwichpaneel

Onlangs heeft Pas Panelen een volgende grote stap gezet in haar ontwikkeling met de aanschaf van een Schott & Meissner Double Belt Press. Pas Panelen gaat deze machine gebruiken voor de grootschalige productie van sandwichpanelen met een polyester huid, gevuld met een kern van gerecycled PET-schuim. Deze panelen zijn licht, sterk en voor vele toepassingen te gebruiken. Pas Panelen produceert panelen met een zo laag mogelijke impact op het milieu. De aanschaf van de Double Belt Press is een belangrijke stap op weg naar een 100% recyclebaar sandwichpaneel.

“De start van de productie was uitstekend dankzij de gezamenlijke inspanning van onze bedrijven. We zijn erg blij dat Pas Panelen op onze Double Belt Press materialen van hoge kwaliteit produceert. Door gebruik te maken van recyclebare grondstoffen dragen zij bij aan de bescherming van het milieu. Ik wens Pas Panelen veel succes met de nieuwe lijn”, aldus Michael Stalla, Sales Director bij Schott & Meissner.

Bent u geïnteresseerd in de producten die Pas Panelen kan leveren? Neem gerust contact op door te mailen naar info@paspanelen.nl of te bellen naar telefoonnummer +31 182 342872.

Wilt u meer informatie over de voordelen van een Double Belt Press? Dan kunt u contact opnemen met leverancier Schott & Meissner via info@schott-meissner.de of +49 7953 885 0.