Toepassingen

Sandwichpanelen in de praktijk

Steeds meer sectoren ontdekken de voordelen van het gebruik van sandwichpanelen. Niet zo vreemd, want sandwichpanelen zijn sterk, licht en betaalbaar. Door het gebruik van kunststoffen in plaats van hout zijn sandwichpanelen ongevoelig voor vocht. Bovendien zijn de isolerende waarden van deze kunststofpanelen vele malen beter dan die van hout. Inmiddels heeft Pas Panelen (ruime) ervaring opgedaan in de volgende branches.

Carrosseriebouw

Een carrosseriebouwer moet bij het maken van een opbouw voor bijvoorbeeld een trailer met tal van zaken rekening houden. Welke isolerende en constructieve eigenschappen moeten de panelen voor de opbouw hebben? Zitten er restricties aan het gewicht van de opbouw? Moeten er voorzieningen in de wanden getroffen worden door leidingwerk of schroefelementen op te nemen?

 

Of het nu gaat om stevige geïsoleerde wanden voor een grote koeltrailer, om een superlichte opbouw voor een bakwagen of een dak met meerdere ingebouwde pvc-pijpen, Pas Panelen adviseert graag en denkt met u mee.

Prefab bouwen

Prefab bouwen maakt het bouwproces duurzamer, sneller en schoner. Bij prefab bouwen worden losse elementen van een gebouw, zoals wanden, vloeren of daken, geproduceerd in de fabriek en op de bouwplaats geïnstalleerd. Daar passen onze prefab sandwichpanelen naadloos bij.

 

Onze lichtgewicht prefab sandwichpanelen zijn duurzaam en kunnen voor talloze toepassingen worden ingezet. Werkelijk élke modulaire unit kan, verrassend eenvoudig, worden opgebouwd uit onze prefab-sandwichpanelen. We kunnen de panelen in onze werkplaats zelfs een eindafwerking geven, waardoor dit niet meer op de bouwplaats hoeft te gebeuren. We creëren nog meer efficiency voor de modulaire bouwer door ramen, deuren en eventuele andere uitsparingen uit te frezen met onze high-tech CNC-frees.

 

Onze prefab-sandwichpanelen zijn bijzonder geschikt voor de modulaire bouw, want modulair bouwen met prefab-sandwichpanelen staat garant voor snelheid, duurzaamheid en kostenefficiency. Da’s PAS slim!

Chemie

Werken met chemische stoffen vereist een hoge mate van voorzichtigheid. Het laatste wat u wilt, is dat deze stoffen het milieu vervuilen of schade aan de gezondheid veroorzaken. Daarom hebben bedrijven die werken met chemicaliën te maken met strenge wet- en regelgeving. Waar metaal over het algemeen niet bestand is tegen chemicaliën, is polyester dat in verreweg de meeste gevallen wel. Daarom zijn de sandwichpanelen van Pas Panelen een betrouwbare keuze voor de chemiesector.

Modulaire bouw

Modulaire bouw is in opkomst. Logisch, want deze methode is slimmer, sneller en schoner dan de traditionele bouw.

 

Modules zijn prefab-units die een ruimte omsluiten – zoals een complete (bad)kamer. De ideale oplossing voor diverse toepassingen, zoals hotels, woningen, studenten- en migrantenhuisvesting of zorginstellingen.
Onze prefab-sandwichpanelen zijn bijzonder geschikt voor de modulaire bouw, want modulair bouwen met prefab staat garant voor snelheid.

Recreatiebranche

Recreëren in een (sta)caravan, tiny house of bungalow is populair. Als u overnacht in een dergelijk recreatieverblijf, zijn een sterke constructie en goede isolerende eigenschappen natuurlijk van groot belang. Sandwichpanelen bieden dan uitkomst. Door gebruik van sandwichpanelen voorkomt u dat u onnodig veel energie verbruikt om uw verblijfsruimte warm te stoken. Bovendien behoeven sandwichpanelen veel minder onderhoud dan hout. Zo kunt u optimaal van uw vrije tijd genieten.

Unitbouw

Sanitair op festivals, tijdelijke huisvesting, bouwketen, er zijn veel uitdagingen waarvoor unitbouwers een oplossing kunnen bieden. Steeds vaker gebruiken ze sandwichpanelen van Pas Panelen om hun units mee samen te stellen. De combinatie van het lichte gewicht en de sterke constructieve eigenschappen maakt het gebruik van sandwichpanelen interessant voor de unitbouw.

Staat uw branche er niet tussen?

Onze collega’s denken graag met u mee. Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.